Eva-Lotta Sjostedt, die zes maanden geleden als CEO van de Duitse warenhuisketen Karstadt aantrad, heeft haar ontslag ingediend.

Zij wordt opgevolgd door de financiële topman Miguel Mullenback en hoofd personeelszaken Kai-Uwe Weitz. Dat meldt WWD.

De Zweedse Sjostedt, afkomstig van Ikea, begon afgelopen februari aan de taak om de verlieslijdende Karstadt uit het rood te helpen. Zij heeft nu door laten schemeren dat Karstadt eigenaar Nicolas Berggruen haar hierin niet voldoende steunde.

"Bij nader inzien, gezien de ervaringen van de afgelopen maanden en met volledige kennis van de economische specificaties, moet ik constateren dat de voorwaarden voor de veranderingen die ik van plan was, niet langer bestaan," zei Sjostedt in een verklaring.

Voor Karstadt kwam de beslissing van Sjostedt hard aan. "Dit is een verassing voor ons geweest en vindt plaats in een zeer moeilijke tijd voor Karstadt," aldus voorzitter Stephan Fanderl. "Ons doel is nu om de herstructurering van Karstadt flink aan te pakken met ervaren management."

Volgens een artikel in de Duitse zakenkrant Handelsblatt van afgelopen mei boekte Karstadt in de eerste helft van boekjaar 2013-14 een nettoverlies van 34 miljoen euro. Het bedrijf heeft zelf nog geen recente cijfers gepubliceerd.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN