Na een zoektocht van een jaar heeft luxelabel Mulberry een nieuw creatief directeur gevonden. Johnny Coca zal

vanaf 8 juli 2015 aan de slag gaan als nieuwe hoofdontwerper. De geruchten dat Coca in de race was voor de baan gingen al langer, maar zijn nu bevestigd. Dat meldt WWD.

Coca is sinds 2010 hoofdontwerper voor lederwaren, accessoires, schoenen en juwelen bij Céline. Daarvoor werkte hij voor Bally en Louis Vuitton.

“Ik kijk erg uit naar mijn toetreding bij Mulberry als de nieuwe hoofdontwerper en wil graag een nieuwe ontwerpkoers van een Brits beste merken leiden”, laat Coca weten in een verklaring. Hij zal verantwoordelijk zijn voor alle collecties van Mulberry en zal rapporteren aan voorzitter en CEO Godfrey Davis.

Davis laat weten erg blij te zijn met de komst van Coca. "Hij heeft een schat aan internationale luxe- en mode-ervaring die zal ons helpen om Mulberry nieuwe energie en innovatie te geven."

Met de komst van Coca komt er een einde aan de lange zoektocht naar een nieuwe hoofdontwerper voor Mulberry. Het merk zat al een jaar zonder creatief directeur, nadat voormalig hoofdontwerper Emma in juni 2013 opstapte wegens onenigheid over de creatieve en operationele strategie van het merk.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN