Hema gaat vanaf maandag 3 maart 3D-geprinte sieraden verkopen. De winkelketen is daarmee de eerste grote

Europese retailer die computerontworpen 3D-geprinte sieraden toegankelijk maakt voor de consument. Dat meldt de Telegraaf.

Alleen de Amerikaanse warenhuisketen Neiman Marcus biedt al 3D-geprinte juwelen voor een groter publiek aan. Daarvoor ging het bedrijf eind vorig jaar een samenwerking aan met het Nederlandse 3D-printing bedrijf Shapeways.

De 3D-geprinte sieraden van Hema zijn te personaliseren via de website van de retailer. Consumenten kunnen kiezen tussen kettingen en armbanden van roestvrij staal, nylon en 24 karaats goud. Aan een stukje rvs, dat in onbewerkte, matzwarte of vergulde vorm aan de armband en ketting bevestigd wordt, kan vervolgens een eigen invulling gegeven worden.

Consumenten kunnen maximaal 8 tekens invoeren, zoals iemands naam, een symbool met een apenstaartje, hartje of sterretje. Zazzy, een Nederlands bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in 3D-geprinte sieraden, gaat de accessoires aan Hema leveren. Omdat het dagen duurt voordat een 3D-geprint sieraad af is, is de leveringstijd 15 tot 20 dagen.

Naast sieraden gaat Hema ook 3D-geprinte iPhone en Samsung Galaxy-hoesjes verkopen. Daarvoor heeft het bedrijf een andere leverancier in de arm genomen, maar Hema wil niet bekendmaken om welk bedrijf het gaat.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN