LVMH heeft tijdens het eerste kwartaal van 2012 een grotere omzetstijging gerealiseerd dan

tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar. Het Franse concern voor luxemode boekte gedurende de eerste drie maanden van dit jaar een omzetstijging van 20,4 procent naar 7,35 miljard euro.

"We hebben vrij veel vertrouwen in de ontwikkeling van onze activiteiten in 2012," zei voorzitter Bernard Arnault tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Parijs. "De groei was in het eerste kwartaal groter dan in het laatste kwartaal van vorig jaar." Arnault dankte de omzetstijging aan de voortgezette groei van emerging markets en aan het feit dat LVMH bijna 80 procent van haar productie exporteert. Vooral China en Japan - dat weer overeind krabbelt na de aardbeving van vorig jaar - blijven belangrijke markten voor het bedrijf, maar Arnault noemde in het bijzonder Vietnam als voorbeeld van een land waar grote groeimogelijkheden bestaan. LVMH is van plan om daar binnenkort een aantal Dior boetieks te openen.

LVMH kondigde tijdens de aandeelhoudersvergadering aan een dividend van 2,60 euro per aandeel te zullen uitbetalen. Een interimdividend van 0,80 euro per aandeel werd op 2 december 2011 uitbetaald. Volgens RTT News zal het bedrijf het resterende bedrag van 1,80 euro per aandeel op 25 april betalen.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN