Britse modeketen French Connection heeft voor de tweede keer

een winstwaarschuwing gegeven als gevolg van een verdere omzetdaling van 9,5 procent. De eerste waarschuwing kwam in februari toen het bedrijf de bruto winst van 5 miljoen pond (6,2 miljoen euro) naar 4,7 miljoen pond (5,8 miljoen euro) bijstelde als gevolg van een teleurstellende kerst.

De Europese omzet daalde in de 15 weken tot 17 mei met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, 12 procent op vergelijkbare basis. De grotere vraag naar afgeprijsde artikelen tijdens de winteruitverkoop zou hebben geleid tot een lagere bruto marge.

In een interim persbericht waarschuwde het bedrijf dat de Britse markt bijzonder moeizaam bleef en dat het lage consumentenvertrouwen in combinatie met de aanhoudende economische malaise leidden tot de conclusie dat dit in het tweede halfjaar niet zou verbeteren. De corresponderende winstverwachting blijft daarom ook beneden peil.

Ondertussen steeg de winst in Noord Amerika dankzij een omzetstijging van 11 procent in de regio. Ook de internationale licentie activiteiten zagen een gezonde groei.

Als gevolg van de barre omstandigheden op de high street is de aandelenkoers van French Connection sinds maart 2011 meer dan gehalveerd. Het bedrijf beleefde vorig jaar na een reorganisatie nog een terugkeer naar winstgevendheid.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN