Het Italiaanse modeduo Domenico Dolce en Stefano Gabbana moet toch voor de rechter verschijnen.

Dat heeft de Italiaanse Hoge Raad in Milaan gisteren besloten, zo meldt WWD. De hoofdontwerpers en vijf andere medewerkers binnen het modehuis worden verdacht van belastingontduiking via een bedrijf in Luxemburg.

In april werden de ontwerpers nog vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, maar dat vonnis heeft de Hoge Raad gisteren verworpen. Wanneer de ontwerpers moeten voorkomen, is nog niet bekend.

Het modehuis richtte in 2004 Gado op, een bedrijf in Luxemburg dat gedurende twee jaar het Italiaanse merk bestuurde. Omdat Gado in Luxemburg bestond, dacht het modehuis dat ze in Italië geen belasting hoefden te betalen. Echter, Gado werd feitelijk gerund vanuit Italië, wat zou betekenen dat het bedrijf toch belasting had moeten betalen in het thuisland van zijn bestuurders. In totaal zou het bedrijf voor 416 miljoen euro aan belastinggeld hebben ontdoken.

Het duo werd in april ook vrijgesproken van belastingontduiking in een andere zaak. In dat geval ging het naar verluid om een bedrag van 200 miljoen euro. Het duo riskeerde toentertijd een gevangenisstraf van drie jaar.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN