De Belgische ontwerper Christian Wijnants heeft de

International Woolmark Prize voor de regio Europa gewonnen. De 34-jarige Wijnants won de prijs voor zijn dik-gebreide tie-dye trui die ook als jurk kan worden gedragen. Een jury, bestaande uit modegrootheden zoals ontwerpers Alber Elbaz en Giles Deacon, en Britse Vogue redactrice Alexandra Schulman, koos het ontwerp van Wijnants uit een groep van zeventien ontwerpers uit elf Europese landen.

De opdracht voor de wedstrijd was om een creatie te ontwerpen van merinowol. Hiermee hoopt de organisatie het gebruik van ecowol door de volgende generatie ontwerpers te stimuleren. De wedstrijd wordt per regio gehouden. Eerder deze week won Sophie Theallet de prijs in de VS en er vinden nog competities plaats in India, China en Australië.

Alle regionale winnaars zullen in februari tijdens de London Fashion Week nog concurreren om de International Woolmark Prize. Bovenop het regionale prijsgeld van 50.000 dollar (41.000 euro) ontvangt de winnaar dan nog 100.000 Australische dollar (83.000 euro) als bijdrage aan zijn of haar volgende modeshow en wordt deze collectie vervolgens verkocht aan belangrijke retailpartners als Harvey Nichols in Groot Brittannië, Lane Crawford in China, Eickhoff in Duitsland en Bergdorf Goodman in de VS.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN