Ondanks de grote vraag naar aandelen in Zalando, die gisteren haar beursgang maakte, steeg de prijs van de aandelen

op de eerste dag niet uit boven de oorspronkelijke uitgifteprijs. Aandelen in de Duitse webgigant openden op 24,10 euro, iets hoger dan de uitgifteprijs van 21,50 euro, maar sloten op precies 21,50 euro. Bijna 16 miljoen aandelen werden verhandeld.

Het resultaat was een tegenvaller voor de markt, die naar aanleiding van de grote vraag meer had verwacht van deze beursgang. Zalando had gezegd dat de vraag zodanig groot was, dat het tien keer het aantal aandelen had kunnen verkopen tegen maximaal 22,50 euro.

Meningen over deze rustige start verschillen. Sommigen geloven dat het te maken heeft met het groot aantal beursgangen dat onlangs heeft plaatsgevonden, zoals die van Alibaba in New York en de beursgang van Zalando's incubator, Rocket Internet, vandaag, meldt WWD. Anderen denken dat het slechts beginner's pech is, en binnenkort zal aantrekken.

Analisten zijn het erover eens dat Zalando goed geprijsd is en grote groeimogelijkheden biedt. De uiteindelijke reden voor het lauwe ontvangst blijft dus uit.
 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN