Het Amerikaanse modebedrijf heeft na weken onzekerheid en

interne strijd een overeenkomst gesloten met hedgefonds Standard General en omstreden oprichter Dov Charney. American Apparel ontvangt hierbij een kapitaalinjectie van 25 miljoen dollar en een nieuw bestuur, terwijl Charney zich strategisch consultant mag noemen zolang het onderzoek naar zijn wangedrag nog loopt.

De investering zal het kwakkelende American Apparel een steuntje in de rug bieden en helpen bij het terugbetalen van een lening van 10 miljoen dollar die het bedrijf Lion Capital verschuldigd is.

Volgens de overeenkomst mogen Standard General en Charney geen bedrijfsaandelen meer verwerven. Toen Charney een paar weken geleden uit zijn eigen bedrijf werd weggestemd als gevolg van een onderzoek naar wangedrag, trachtte hij zijn aandeel van 27,2 procent in het bedrijf te vergroten door via Standard General aandelen op te kopen. Daar is nu geen sprake meer van.

Met drie plekken in het bestuur en zeggenschap over nog twee plekken, heeft Standard General nu in feite controle over de modeketen. Charney zal als consultant geen toegang hebben tot de bedrijfscomputers en mag zich volgens de overeenkomst niet bemoeien met het bestuur.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN