De Britse ontwerper Alexander McQueen gaat eenmalig een collectie voor Target ontwerpen. Target is een Amerikaans warenhuis

in het lagere segment vergelijkbaar met Wal-Mart en K-Mart, maar meer gericht op mode en interieur. De samenwerking met McQueen is de eerste in wat een reeks van Designer Collaborations moet worden, waarbij Target ernaar streeft om werk van gevestigde ontwerpers betaalbaar te maken voor het grote publiek. Dit initiatief staat los van Target's Go International. Bij dat project gaat de aandacht juist naar jonge, startende ontwerpers.

In het verleden hebben onder meer Proenza Schouler, Luella Bartley en Behnaz Sarafpour hieraan meegewerkt. Target werkt ook al geruime tijd samen met de Amerikaanse ontwerper Isaac Mizrahi.
De collectie die Alexander McQueen nu voor Target gaat ontwerpen sluit aan bij zijn McQ collectie, die vorig jaar werd gelanceerd en is McQ Alexander McQueen for Target genoemd. De eerste collectie zal vanaf maart 2009 verkrijgbaar zijn.

Ook voor de Britse ontwerper is dit niet de eerste designsamenwerking. McQueen heeft onder meer speciale collecties ontworpen voor sportmerk Puma en bagagemerk Samsonite.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN