Ook sportmerk Adidas is overgehaald door milieuorganisatie Greenpeace en belooft de

uitstoot van gevaarlijke chemicaliën te weren uit het productieproces. Eerder gingen Nike en Puma al overstag.

In 2020 moet er in de totale productielijn geen gevaarlijke chemische stof meer te vinden zijn, zo belooft het Duitse sportlabel. Ook het het merk aangegeven in het vervolg transparanter te zijn over welke stoffen er gebruikt worden tijdens het maken van kledingstukken en schoenen.

Greenpeace is blij dat Adidas zich aansluit. Yifang Li van de milieuorganisatie zegt tegen Just-style.com: "Adidas' belofte om de stoffen helemaal te verbannen, laat zien dat er geen veilige grenzen zijn aan het gebruik van de chemicaliën." Ook zegt ze: "Dit is geweldig nieuws voor ons mileu, onze rivieren en de miljoenen mensen in China en elders die afhankelijk zijn van waterwegen voor hun levensonderhoud."

Greenpeace begon begin juli met de campagne 'Detox Challenge', en stelde dat sportmerken als Nike, Adidas en Puma, medeverantwoordelijk zijn voor de giftige en hormoonverstorende chemicaliën in Chinese rivieren. Puma was het eerste merk dat reageerde en beloofde om schadelijke chemicaliën te weren. Een week geleden beloofde ook Nike voor 2020 wereldwijd het lozen van schadelijke chemicaliën in de totale productielijn uit te bannen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN