DIESEL x ALPINESTARS

Breganze// Asolo, Italië. 1 augustus 2019. Met trots presenteert DIESEL haar nieuwste samenwerking met Alpinestars; Italiaanse meesters op het gebied van technische en beschermende kleding voor de motorsport.

De samenwerking is een kleine capsule collectie in DIESEL’s FW19 collectie.

Er zijn meerdere redenen voor de samenwerking van de twee Italiaanse merken. Motorsport is al langere tijd een inspiratiebron voor DIESEL’s collecties, in de jaren 80, toen was het bedrijf al sponsor van motorsport evenementen.

Enkele decennia later laat DIESEL zich nog steeds inspireren door de motorsport, zo ook met voorgaande samenwerkingen. DIESEL heeft eerder samengewerkt met het Italiaanse motorenmerk Ducati. In DIESEL’s collecties zijn esthetische details terug te zien van de motorsport zo ook in onze recente SS19 collectie. Adrenaline, instinct en moed zijn onderdeel van deze sport én van DIESEL’s ethos. Dit is ook de reden dat DIESEL al meerdere decennia verzonken is met de motorsport wereld.

Door samen te werken met een gerenommeerd Italiaans bedrijf als Alpinestars – leider op het gebied van beschermende motorsportkleding en ontwerp – injecteert DIESEL deze vaardigheden en ambacht in haar collectie van FW19.

De capsule collectie bestaat uit 2 leren jassen, 1 bikerjack gecombineerd met een leren broek voor heren en de collectie voor de vrouw bestaat uit een leren motorjack in combinatie met een leren minirok. Om de collectie compleet te maken bevat het ook sweaters, T-shirts, een pet en een paar schoenen.

Om bestaande en nieuwe consumenten aan te spreken, hebben DIESEL en Alpinestars samengewerkt met talenten uit de motorsport wereld. Het gezamenlijke doel is om de passie voor deze discipline onder de aandacht te brengen.

De collectie is wereldwijd verkrijgbaar bij geselecteerde DIESEL-winkels en op diesel.com

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN