Zeb zet plastische chirurgie-actie stop wegens dagvaarding

Modeketen Zeb dacht een ludieke actie te hebben gestart door een wedstrijd uit te schrijven met als hoofdprijs 5.000 euro aan plastische chirurgie, maar niet iedereen vond het een leuke actie. Toen Zeb een dagvaarding ontving voor het overtreden van de wet die reclame op plastische chirurgie verbiedt, heeft de keten de actie stopgezet.

De veelbesproken actie was opgezet om aandacht te vragen voor een betere communicatie tijdens de sperperiode. Volgens Zeb was de taboe van de sperperiode te vergelijken met de taboe van het uitvoeren van plastische chirurgie. Daarom werd de solden al op vrijdag gestart, met grote kortingen. De hoofdprijs was een bedrag van 5.000 euro, te besteden aan plastische chirurgie.

“Toen vrijdag bleek dat Zeb gedagvaard werd wegens het overtreden van een wet die reclame voor plastische chirurgie verbiedt, is besloten om de campagne stop te zetten,” laat Zeb in een verklaring weten. “Zeb wil de polemiek niet op de spits drijven. Zeb heeft niet de intentie om in een juridische strijd verwikkeld te geraken over een wet tegen reclame voor plastische chirurgie. De enige doelstelling van de campagne was om de soldenwetgeving aan te klagen.”

De hoofdprijs van 5.000 euro aan plastische chirurgie wordt omgezet in 5.000 euro aan kledij. Ook worden nog 5 extra waardebonnen van 1.000 euro verloot onder de deelnemers. De wedstrijd gaat gewoon door tot en met 30 juni 2015.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN