E-tailer Zalando is samen met Belgische start-up Parcify een test gestart voor het leveren van pakketten in België. Door middel van de geolocatie op een smartphone is het mogelijk voor de koerier om de klant te traceren. De klant kan de locatie van de levering ook nog veranderen via de Parcify-app.

“We kennen het allemaal wel. Je wacht op een pakje, maar je zou eigenlijk boodschappen moeten doen of de kinderen van school halen. Of het is opeens mooi weer en je zou liever buiten op een terrasje zitten met vrienden dan binnen te moeten wachten. Wat doe je dan? Met dit nieuwe pilootproject bieden we onze klanten meer flexibiliteit”, vertelt Ken Fontijn, Country Manager Benelux. “Dit is de eerste keer dat Zalando een proefproject lanceert met op locatie gebaseerde diensten en we hebben het geluk gehad dat we een lokale start-up hebben gevonden waarmee we samen de shopervaring nog persoonlijker en eenvoudiger kunnen maken.”

Belgische klanten kunnen bij hun aankoop kiezen voor de Parcify-levering naast de normale service. Wanneer het pakket geleverd wordt krijgt de desbetreffende persoon een pushmelding, waardoor het adres nog gewijzigd kan worden. De koerier kan de klant via de geolocatie van de smartphone lokaliseren. De nieuwe service van Zalando maakt leveringen elke dag van zeven uur ‘s ochtends tot middernacht mogelijk.

De duur van de testfase ligt nog niet vast meldt een woordvoerder van Zalando. Op dit moment gaat het bedrijf uit van enkele maanden, maar het project wordt mogelijk verlengd.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN