• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando start samenwerking met lokale winkeliers

Zalando start samenwerking met lokale winkeliers

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

E-tailer Zalando zet na Bread & Butter nog meer offline stappen. Vanaf nu kunnen kleine locale retailers hun producten ook verkopen via Zalando. “Dit is de eerste keer dat het voor lokale retailers mogelijk is om zonder technische kennis contact te maken met het Zalando platform door middel van de externe partnersoftware ‘Gax-system’,” zegt Zalando.

De eerste 10 deelnemende winkels zijn in Duitsland van start gegaan. “Zij kunnen eenvoudig orders accepteren vanuit klanten van Zalando en hen voorzien van het betreffende artikel als het beschikbaar is in hun winkel,” aldus de e-commerce gigant.

“Vanuit de platformstrategie van Zalando proberen we verschillende manieren te vinden om niet alleen grote merken en retailers, maar ook om voor het eerst lokale winkels met een gelimiteerde technologische infrastructuur bij het platform aan te sluiten. Op deze manier is Zalando de digitale strategie voor kleinere retailers die moeite hebben met digitalisering en biedt zij hen een alternatief verkoopkanaal,” zegt Jan Bartels, vicepresident Logistics Products bij Zalando. “We zien de toekomst van de handel als een naadloze shopping experience voor klanten, of de producten nu online te koop zijn of in fysieke winkels. Om deze reden zijn we continu bezig met het testen van nieuwe initiatieven die beide werelden met elkaar verbinden.”

“Als een lokale winkel is ons belangrijkste doel voornamelijk het bereiken van nieuwe klanten, vooral de klanten uit jongere generaties. Dat is waarom e-commerce belangrijk is voor ons als een extra distributiekanaal, om extra verkoop te genereren,” zegt Thomas Ganguin, eigenaar van Tip Tap Kinderschoenen uit Weilheim (Beieren), en een van de pilot retailers. “Tot nu toe is de ervaring van het online shoppen via het Gax-systeem goed. We zijn in staat om meer merken te verkopen en te profiteren van het grote bereik van Zalando. Als we een eigen online shop zouden hebben, hadden we meer ruimte en meer personeel nodig gehad. Met het Gax-systeem kunnen we flexibel beslissen welke orders we online accepteren.”

In juni is de eerste testpilot van Zalando in Duitsland gestart, waarmee ze lokale en fysieke winkels van grote partnermerken als Adidas aan het Zalando Platform hebben verbonden.

Beeld: Zalando

Zalando