• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando komt met 'Shop de look'

Zalando komt met 'Shop de look'

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Zodra consumenten een product hebben geselecteerd in de webshop van Zalando, kunnen zij de andere items van de outfit ook bestellen. Klanten kunnen ook kledingstukken kiezen die vergelijkbaar zijn met de look en zo alternatieve suggesties en ideeën vinden.

Volgens de Duitse webgigant is de nieuwe functie een antwoord op de vraag van veel consumenten die op zoek zijn naar de ultieme combinatie van items. "Met 'Shop de look' spelen we in op de wens van onze klanten door een belangrijke toegevoegde waarde te creëren: direct een complete outfit kunnen shoppen en naar alternatieve producten zoeken met één enkele klik," zegt Donna Darthuizen, country manager Benelux van Zalando in een persbericht.

Darthuizen meent dat online winkelen niet alleen gebruiksvriendelijker wordt met de nieuwe functie, maar ook inspirerender. "De trend om complete outfits te shoppen in plaats van enkele items zien we vooral bij onze mannelijke klanten."

Zalando denkt er over om de service verder uit te breiden. Waar mogelijk zullen producten, als onderdeel van verschillende outfits, worden getoond, om zo nog meer inspiratie te bieden voor verschillende stijlen. Dit gebeurt op basis van één geselecteerd item. In de toekomst volgen verdere ontwikkelingen die als doel hebben om voortdurend producten en oplossingen te blijven ontwikkelen, wat, volgens Zalando, uiteindelijk in het voordeel is van de klant.

Zalando