• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Winkel-bubbel verruimt: shoppen met twee zonder tijdslimiet weer mogelijk

Winkel-bubbel verruimt: shoppen met twee zonder tijdslimiet weer mogelijk

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nationale Veiligheidsraad staat weer toe dat twee mensen samen gaan winkelen zonder tijdslimiet. De beslissing komt na een oproep van de retail om samen shoppen toe te staan zodat de resultaten van de solden nog opgekrikt kunnen worden. De versoepeling gaat echter pas vanaf maandag 24 augustus in waardoor de retail opnieuw 'een weekend verliest'.

Dat deze beslissing door de Nationale Veiligheidsraad vandaag bekend gemaakt zou worden schemerde de laatste dagen al door. Zowel de gezondheidsexperts als de politiek was positief over een dergelijke versoepeling. De raad benadrukt wel dat het ontbreken van een tijdslimiet per winkel wel inspeelt op de verantwoordelijkheidszin van de consumenten. Het vermijden van wachtrijen moet daarbij in acht worden genomen. Ook kunnen winkels nog beslissen om het individueel winkelen te behouden, maar het is in ieder geval in algemene zin weer toegestaan met een maximum van twee personen te gaan winkelen.

Mode Unie reageert opgelucht. De brancheorganisatie is van mening dat de versoepeling mode ondernemers de kans geeft de laatste anderhalve week van de solden positief in te zetten. "Een opluchting voor de hele sector. Dit zal modewinkeliers meer ademruimte geven om klanten op een normale en positieve, maar toch veilige manier te ontvangen", aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie, in het bericht. "Het wegvallen van het maximaal een half uur winkelen is eveneens een gunstige en logische evolutie in de maatregelen voor onze winkeliers."

Brancheorganisatie Comeos deelde eerder al dat uit ledenonderzoek bleek dat men de maatregel van individueel shoppen wilden afgelasten. “Het stuit op veel onbegrip bij de klanten en dit leidt soms tot agressie tegenover winkelbediendes en bewakingagenten,” zo meldde eerder advisor veiligheid bij Comeos, Lora Nivesse, in een persbericht.

Comeos
Coronavirus