Leveranciers van V&D lopen waarschijnlijk voor miljoenen aan schade op door de uitstel van betaling. Dat zegt brancheorganisatie Modint tegen NOS.

Modint-voorzitter Han Bekke maakt zich zorgen over de facturen die nu niet meer betaald worden, maar stelt ook dat de omzet verloren gaat in het nieuwe seizoen. "Wat je ook van V&D vindt, het is toch een behoorlijk bedrijf met 62 winkels. Dat hakt erin bij leveranciers," zegt hij tegen NOS. "Maar er was wel vertrouwen dat V&D de tijd zou krijgen om de koers te verleggen. In die zin is het wel een verrassing."

Hij denkt dat een aantal leveranciers wel gaat proberen om geleverde kleding terug te krijgen, ‘zeker als het eigendom van de goederen nog bij de leverancier ligt’. Hij wijst op de leveranciers van de shop-in-shops. Hij verwacht ook dat de andere leveranciers stoppen met leveren. "Dan heb je het tenminste nog in je magazijn liggen."

In de afgelopen twaalf maanden hebben leveranciers al flink hun best gedaan om V&D te helpen. Zo werden uitgestelde betalingen geaccepteerd en gaven leveranciers –soms jarenlang- betalingskortingen, zegt Bekke.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN