• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Urban Outfitters opent winkel in Utrecht

Urban Outfitters opent winkel in Utrecht

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor Nederlandse consumenten is er vanaf deze week, naast Amsterdam en Rotterdam, een derde filiaal van de Amerikaanse modeketen Urban Outfitters. Woensdag opende het merk zijn eerste filiaal in Utrecht, in de oude bioscoop Wolff Camera aan de Oudegracht.

De sfeer in de winkel is, conform het beleid van het merk, nonchalant en internationaal. Het personeel spreekt grotendeels Engels. Er is voor Utrecht gekozen omdat het een studentenstad is, en studenten de grootste doelgroep van het merk zijn, zo meldt het bedrijf.

De winkel biedt naast mode van het huismerk en merken als Levi’s, Adidas en Cheap Monday ook schoenen, accessoires, kleine hebbedingen, boeken en vinyl.

Urban Outfitters maakte deze week ook bekend dat het na de succesvolle lancering van een damescollectie vorig jaar met het sportmerk Fila nu ook een herencollectie introduceert, zo meldt WWD.

De collectie, die net als de damescollectie veel retro invloeden uit de jaren zeventig en tachtig heeft eigen gemaakt, zal vanaf deze week uitsluitend in Urban Outfitters filialen en via de webshop van het merk verkrijgbaar zijn.

Voor het ontwerpen van de collectie hebben de bedrijven de archieven van Fila geraadpleegd. “De behoefte van de consument aan vintage-geïnspireerde ontwerpen werd duidelijk met het succesvolle debuut van de Fila _ UO lijn,” zei Danny Lieberman, senior vice president mode van Fila Noord- Amerika. “De toevoeging van een mannencollectie was een natuurlijk proces.”

De collectie biedt door tennis geïnspireerde polo-shirts, hoedjes, korte broeken, trainingsjasjes en gympen. De prijzen lopen uiteen van 28 dollar voor een t-shirt tot 120 dollar voor een jasje.

In totaal telt het Amerikaanse merk inmiddels zo’n 50 filialen in Europa.

FILA
Urban Outfitters