Uniqlo opent drie nieuwe winkels in Berlijn

Japanse moderetailer Uniqlo breidt zich in hoog tempo uit op de Europese markt. Aanstaande vrijdag gaat het eerste vlaggenschip open in Antwerpen en nu maakt de modeketen bekend binnenkort nog drie nieuwe winkels in Berlijn te openen. Dat meldt Duitse nieuwssite TextilWirtschaft.

Volgende maand opent Uniqlo haar tweede winkel in Berlijn. Het nieuwe filiaal ligt aan de Leipziger Platz in het centrum van de Duitse hoofdstad en heeft een oppervlakte van 1600 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. TextilWirtschaft meldt dat Uniqlo, op dit moment de nummer vier in moderetail, de komende maanden nog twee andere winkels in Berlijn zal openen. Volgens anonieme bronnen neemt de moderetailer vanaf 2016 haar intrek in de twee filialen, allebei in het centrum van Berlijn. De retailer opende daar vorig jaar al haar grootste Europese winkel aan de Tauentzienstraße, vlakbij de Kurfürstendamm.

Uniqlo is onderdeel van Fast Retailing, een modegroep die ook eigenaar is van onder meer Helmut Lang, J Brand en Comptoir des Cotonniers. Het bedrijf sloot de eerste negen maanden van dit jaar af met een winststijging van 56,7 procent tot 854 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar. Uniqlo heeft op dit moment meer dan 1600 winkels in landen over de hele wereld. Europa is uitgegroeid tot één van de strategische markten van de retailer. Op dit moment wordt volgens TextilWirtschaft in alle Duitse handelssteden gezocht naar eventuele locaties voor Uniqlo.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN