Uniqlo komt naar Scandinavië. De Japanse fast fashion retailer opent dit najaar een winkel in Stockholm, thuisstad van modeketen H&M. Dat maakt moederbedrijf Fast Retailing vandaag bekend middels een persbericht.

Uniqlo vestigt zich in een pand dichtbij het Kungsträdgården-park in het stadshart van Stockholm. De winkel beslaat ruim 1500 vierkante meter en zal verdeeld worden over vier verdiepingen met collecties voor mannen, vrouwen en kinderen. “We zijn ontzettend vereerd en trots op het feit dat we naar Zweden komen in 2018, in het jaar dat we 180 jaar van diplomatieke betrekkingen vieren tussen Zweden en Japan,” aldus Tadashi Yanai, CEO van Fast Retailing. “De opening zal het startpunt zijn van onze aanwezigheid in de Noordelijke regio, en het past binnen onze toekomstplannen om onze activiteiten in Europa uit te breiden.”

Het nieuws over de opening van een Zweedse retaillocatie past binnen de expansieplannen die moederbedrijf Fast Retailing heeft voor Uniqlo. Onlangs opende het een eerste Spaanse winkel in Barcelona, waarmee het zich in het vaarwater van retailgigant Inditex begaf. CEO Yanai liet zich in meerdere interviews al eens ontvallen graag net zo groot te groeien als Inditex of H&M. Uniqlo lijkt voorlopig nog niet klaar in Europa: volgens Vastgoedjournaal zou het eventueel kunnen dat het merk ook zijn debuut maakt op de Nederlandse markt. Uniqlo wordt volgens het medium namelijk genoemd als mogelijk nieuwe huurder van het voormalig Forever 21-pand aan de Kalverstraat.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN