• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Uniqlo breidt uit naar Canada

Uniqlo breidt uit naar Canada

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Fast fashionketen Uniqlo zet de eerste stappen op de Canadese markt. De Japanse retailer gaat twee winkels openen in Toronto. Dat meldt WWD.

De winkel in CF Toronto Eaton Centre opent op 30 september en heeft een oppervlakte van 2.545 vierkante meter. De winkel in het Yorkdale Shopping Centre heeft 2.368 vierkante meter winkeloppervlakte en opent op 20 oktober.

Canada is de achttiende markt voor Uniqlo, die bezig is met een wereldwijde expansie. In tegenstelling tot China heeft Uniqlo moeite om voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Ter vergelijking: de keten heeft 44 winkels in de Verenigde Staten, tegenover 467 winkels in China.

Als het aan CEO Tadashi Yanai ligt, wordt Uniqlo de grootste retailer in 2020. De resultaten zijn er echter nog niet naar. In de eerste negen maanden van het huidige fiscale jaar noteerde Fast Retailing, het Japanse moederbedrijf van Uniqlo, opnieuw een winstdaling. Ondanks verbeterde derde kwartaalcijfers, zag het modeconcern de nettowinst afgelopen periode met 46 procent naar 71 miljard yen (617 miljoen euro) kelderen. Door de tegenvallende resultaten past Yanai de strategie van Uniqlo aan en zet hij sterker in op de omzet uit e-commerce, om zo te kunnen concurreren met grote internationale rivalen als het Spaanse Inditex, H&M en Gap.

Beeld: Uniqlo Facebook

Uniqlo