• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • TK Maxx en Asos in opspraak om T-shirt met 'Je suis over it’

TK Maxx en Asos in opspraak om T-shirt met 'Je suis over it’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

TK Maxx en Asos hebben na klachten van een klant een T-shirt met de tekst ‘Je suis over it’ uit de winkels gehaald. Het shirt zou teveel doen denken aan de terreuraanslag op Charlie Hebdo in Parijs, waarna de slogan ‘Je suis Charlie’ wereldwijd als solidariteitsbetuiging werd gebruikt.

De retailer TK Maxx heeft het zwarte T-shirt uit 280 winkels laten halen. Ook Asos heeft het shirt inmiddels verwijderd uit de webshop. Het shirt werd geproduceerd door het Amerikaanse merk Reden, dat laat weten dat de productie van het shirt al in mei 2014 gestart was, ver voor de aanslag in januari 2015, waarbij twaalf journalisten van het Franse satirische weekblad gedood werden.

Een woordvoerder van TK Maxx zegt tegen de Mirror: "Wij nemen productzaken zeer serieus en waarderen dat dit T-shirt onder onze aandacht is gebracht.” Vervolgend: "Zodra we ons bewust werden van het bericht van het T-shirt, zijn we begonnen met het proces om dit item uit onze winkels te verwijderen. Intern wordt bekeken hoe we dit item per ongeluk hebben ingekocht. We zouden graag ons excuses aanbieden aan onze klanten voor de bezorgdheid die dit kan hebben veroorzaakt.”

Een woordvoerder van Asos bevestigt de aankoop van het betreffende shirt, maar zegt ook: “Het is nooit onze bedoeling om bewust iemand te beledigen of onrust te veroorzaken. Daarom hebben we de resterende voorraad in kwestie met onmiddellijke ingang teruggetrokken uit de verkoop en staan we volledig achter de belofte om alle resterende voorraad te vernietigen. "

Asos
TK Maxx