Suitsupply breidt uit naar Kopenhagen, Stockholm en Sydney

Het Nederlandse Suitsupply gaat nieuwe winkels openen in drie nieuwe landen: Denemarken, Zweden en Australië. De eerste vestigingen worden geopend in Kopenhagen, Stockholm en Sydney. Dat heeft oprichter Fokke de Jong bekendgemaakt in WNL op Zaterdag.

“We hebben nu ongeveer 70 winkels in 17 landen en daar komen dit jaar nog zo’n 14 a 15 landen bij,” vertelt oprichter Fokke de Jong in WNL op Zondag aan Rick Nieman. Vooral online wil Suitsupply uitbreiden. De oprichter: “Afgelopen jaren is het een belangrijk component voor onze business geworden.” Op het hoofdkantoor is de helft van de medewerkers designer en met mode bezig, en de andere helft zijn ‘techies’.

In WNL op Zaterdag licht hij toe dat Australië een van de grootste online landen is. Ook de Scandinavische landen staan hoog op het verlanglijstje, want daar heeft het merk nog geen fysieke winkels, terwijl de online business daar groot is.

De winkels van Suitsupply worden gebouwd op ‘gekke plekken’, zegt De Jong. Zo moest de villa in Shanghai twee keer verbouwd worden, omdat de constructie van het pand niet veilig was. Het kledingmerk, bekend van de pakken, opende ook onlangs een winkel op het dakterras in Chicago. “Dat hebben we de afgelopen 15 jaar tot kunst verheven,” zegt de oprichter tegen WNL op Zaterdag.

In 2014 steeg de omzet van Suitsupply tot 160 miljoen euro, een stijging van 30 procent. In 2015 bedroeg de omzet ongeveer 170 miljoen euro, en deze zal dit jaar waarschijnlijk richting 200 miljoen euro gaan. Op dit moment is het label in bijna 70 winkels in bijna 15 landen te koop, onder andere in Mexico, China, de Verenigde Staten en diverse landen in Europa.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN