• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Shoppable video van Ted Baker moet online winkelen leuker maken

Shoppable video van Ted Baker moet online winkelen leuker maken

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Nieuwe kleding kopen voor de feestdagen is bij Ted Baker wel heel gemakkelijk dit jaar. De Britse moderetailer heeft voor zijn laatste campagne namelijk een shoppable video gelanceerd, waarin klanten gemakkelijk alle items die voorbijkomen kunnen kopen. Het bedrijf heeft hiervoor samengewerkt met Wirewax: een bedrijf dat interactieve video’s maakt. Dat meldt Fashion & Mash.

In de shoppable video van Ted Baker wordt bij elk item een link weergegeven waarop klanten kunnen klikken om het product aan te schaffen. Wanneer klanten dit doen, opent een nieuwe webpagina waardoor de ervaring van het bekijken van de video niet hoeft te worden onderbroken.

“De generatie van nu bekijkt video’s altijd op interactieve toestellen,” zegt Steve Callanan, de oprichter en CEO van Wirewax. Het doel van Callanan is naar eigen zeggen om online video’s nog dichter bij de echte wereld te brengen. Volgens de CEO zullen in de toekomst uiteindelijk alle video’s shoppable en ‘intelligent’ zijn, omdat deze manier van winkelen consumenten aanspreekt. Uit data van Wirewax is gebleken dat gemiddeld 16 tot 48 procent van de kijkers van een interactieve video doorklikt.

Craig Smith, directeur communicatie bij Ted Baker, is ook positief over de nieuwste campagne. “Het was belangrijk voor ons om een shoppable video te maken die op alle toestellen werkt. Door het gebruik van interactieve digitale middelen kunnen we op een leuke, innovatieve manier met onze bestaande klanten communiceren en tegelijk een nieuwe doelgroep aanspreken,” stelt Smith.

De shoppable video van Ted Baker kan worden bekeken in de webshop van het merk en op Youtube. In de campagne komen twaalf items voorbij, waaronder handschoenen, een sjaal en een jas. De technologie van Wirewax is onder andere ook toegepast door merken als Lacoste, Coach, Sony en Volkswagen.


Ted Baker