• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Shop & collect pilot Massimo Dutti kindermode in Palma de Mallorca

Shop & collect pilot Massimo Dutti kindermode in Palma de Mallorca

Door Jaime Martinez

bezig met laden...

Scroll down to read more

Madrid - 'Boys&Girls', de kinderkledinglijn van Massimo Dutti heeft vorige week een shop&collect locatie geopend in Palma de Mallorca. Het betreft een pilot project waarbij in de bestaande winkel voor volwassenen een kleine collectie kindermode met één maat per ontwerp te zien is. Kijken en kopen gebeurt via een intelligente spiegel of 'magic mirror'. Wanneer de klant zijn keus geeft gemaakt voor model, kleur en maat, kan het product worden thuisbezorgd of opgehaald in de winkel.

Het is voor het eerst dat Massimo Dutti de kindermode op deze manier aanbiedt. Tot nu toe waren de collecties voor kinderen alleen via de flagship winkels van het merk en via de webshop te koop.

Inditex, het moederbedrijf van Massimo Dutti, experimenteert vaker met nieuwe verkoopmodellen in de detailhandel. Ook in recent geopende Zara-winkels van het concern in Londen, Milaan en Tokio is het shop&collect retailmodel ingevoerd. Voordeel is dat de winkels geen voorraad hoeven aanhouden en het bedrijf vrij makkelijk nieuwe collecties kan aanbieden en testen op verschillende locaties zonder logistieke rompslomp.

Inditex
Massimo Dutti