Schoenenketen Omoda biedt sinds deze maand niet langer de videochat service aan. De dienst zou te duur zijn geweest, meldt Twinkle magazine.

De dienst, die vooral was bedoeld voor het geven van stylingadvies, werd te weinig gebruikt. Het bedrijf stond per dag slechts ongeveer tien tot vijftien klanten via deze weg te woord. “Dat komt neer op een paar procent van het totaal, waarmee het een vrij duur contactkanaal werd. Ook hadden we nog wat technische problemen. Het delen van geluid lukte bijvoorbeeld niet altijd, waardoor wij de klant - of andersom - niet konden verstaan,” vertelt Jan Pieter Honkoop, manager klanttevredenheid bij de schoenenketen. Honkoop heeft ook gemerkt dat klanten voornamelijk praktische vragen stelden tijdens de live gesprekken die volgens de manager ook gemakkelijk kunnen worden beantwoord via sociale media.

Een ander kanaal dat wel succesvol blijkt om klanten te woord te staan, is Whatsapp. “Klanten vinden het een prettige manier van communiceren en wij kunnen via deze weg productvideo´s of printscreens doorsturen. Dagelijks voeren we dertig tot veertig Whatsapp gesprekken,” aldus Honkoop.

Omoda verkoopt naast schoenen ook accessoires en tassen van onder andere Adidas, Clarks en Ted Baker. De retailer heeft vijftien winkels in Nederland en een in België.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN