River Island lanceert plus size collectie

Modeketen River Island zal een nieuwe collectie lanceren: RI Plus. River Island heeft 75 populaire items uit de reguliere collectie gebruikt om een plus size collectie tot stand te brengen. De kledingstukken zullen vanaf maart 2016 verkrijgbaar zijn in maat 46 tot en met 52. In Nederland is de collectie alleen via de webshop van River Island te koop.

De collectie varieert van feest- en werkkleding tot basics en denim en bestaat uit kledingstukken die ook te vinden zijn in de huidige collectie van River Island. De prijzen zullen varieëren tussen de 8 en 110 euro.

Josie Roscop, marketing director, laat aan Vogue UK weten dat het merk het gevoel heeft dat dit het juiste moment is om het aanbod in maten uit te breiden. “Uiteindelijk gaat het om mode en allesomvattend zijn.”

River Island lanceert plus size collectie

Het gezicht van de campagne is model Candice Huffine. Zij was het eerste plus size model op de cover van de Italiaanse Vogue. “Het is perfect dat River Island met grotere maten komt, maar ook trouw blijft aan het merk,” vertelt Huffine tegen Vogue UK. “Het is duidelijk dat er is nagedacht over het lichaam van de curvy vrouw en dat de ontwerpen hierop zijn aangepast. Een plus size collectie hoeft niet ‘anders’ te zijn, het moet alleen op maat gemaakt zijn.”

Steeds meer modemerken breiden uit met een plus size collectie. De Spaanse modeketen Mango opende dit jaar haar eerste plus size winkel op Ibiza en couturier Mart Visser ontwierp een plus size collectie voor V&D.

Beeld: Facebook River Island


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN