• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Retailexpansie G-star in India

Retailexpansie G-star in India

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

G-star Raw gaat zijn aanwezigheid in India uitbreiden. Tegen het einde van het jaar gaat het Nederlandse denimmerk vijf nieuwe winkels openen.

Momenteel heeft G-star een eigen winkel in het land, te weten in de Palladium Mall in Mumbai. Juli vorig jaar tekende G-Star Raw een distributie- en marketingovereenkomst met Genesis Luxury, speciaal voor de Indiase markt. Diezelfde maand maakte het denimmerk zijn entree in India. Genesis liet toen al weten te streven naar het openen van dertig verkooppunten voor het denimmerk in de komende vijf jaar.

"De nieuwe winkels van G-star komen in Delhi, NCR, Pune, Chennai en Bengaluru," zegt Nikil Mehra, COO of Genesis Luxury tegen de Indiase Economic Times. Mehra laat ook weten dat de denimindustrie de meest belovende industrie is van de Indiase kledingmarkt. De COO verwacht dat de markt tot 2018 jaarlijks zal groeien met 15 procent.

G-star Raw werd opgericht in 1989. Vandaag de dag is G-star verkrijgbaar in meer dan 80 landen wereldwijd en verkoopt het denimmerk meer dan 22 miljoen artikelen per jaar via 6500 verkooppunten. Onlangs werd zanger Pharell Williams mede-eigenaar van G-star Raw.

G-Star
G Star Raw