Primark start met bouwen in Bergen

Fast fashionketen Primark heeft groen licht gekregen voor het bouwen van een nieuw filiaal in het Waalse Bergen. Op enkele honderden meters afstand van de Grote Markt zal de Ierse modewinkel haar deuren naar verwachting in november 2018 openen, schrijft Lalibre.be.

”Primark kan dienen als de locomotief die het centrum van Bergen vooruit kan trekken,” zei Nicolas Martin, wethouder verantwoordelijk voor de economische ontwikkeling in de stad, tegen Lalibre. “De komst van de winkel zal een positief effect hebben op alle andere bedrijven.”

De bouw van het winkelpand begint op 29 augustus 2016. Uiteindelijk zal dit filiaal van Primark een grootte krijgen van 17.000 vierkante meter, verdeeld over vier etages. Het project kost 35 miljoen euro, en zal 230 nieuwe arbeidsplaatsen creëren. De aannemer zal binnenkort de technische details van het bouwproject communiceren aan bewoners en ondernemers die in de nabije omgeving zijn gevestigd. Al benadrukt Martin dat retailers die in dit gebied zijn gevestigd zich geen zorgen hoeven te maken: “Hoewel het gaat om een groot gebouw, zal het voetgangersgebied gedurende het bouwen gewoon geopend blijven.”

Met de komst van Primark zal het bezoekersaantal van Bergen naar schatting uitkomen op 40.000 personen per week, wat neerkomt op 2 miljoen personen per jaar. Het is opbeurend nieuws voor een stad waar de winkelleegstand toenam van 10,5 procent in juli 2013 tot 23 procent twee jaar later.

Beeld: Primark Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN