Primark opent Antwerpse winkel en begint aan expansieplannen 2018

‘Hallo Antwerpen! Jullie nieuwe Primark-winkel opent in de de lente van 2018’, staat geschreven op het paneel van het Antwerpse winkelpand aan de Meir 24-28. De Ierse retailketen vroeg eerder dit jaar al een vergunning aan. Naast Antwerpen wordt er in het komende jaar nog eens 130.000 vierkante meter toegevoegd aan het portfolio.

De modeketen Primark, onderdeel van Associated British Foods PLC, zag zijn omzet afgelopen boekjaar met 19 procent stijgen - het modemerk rapporteerde een omzet van 7 miljard Britse pond (7,9 miljard euro). Deze groei werd onder andere bewerkstelligd door de uitbreiding van het winkeloppervlak, waardoor de verkoop in Europa zo’n 16 procent steeg.

Aan het einde van het boekjaar had Primark 345 winkels in het portfolio met een totaal winkeloppervlak van 1,2 miljoen vierkante meter. Het afgelopen jaar opende de modeketen 30 nieuwe winkels in negen landen waardoor het meer dan 139.000 vierkante meter winkeloppervlak toevoegde. Primark opende in de Benelux winkels in Amsterdam, Zwolle, Hilversum en Charleroi.

Beeld: Primark

Lees ook:Primark sluit boekjaar af met 19 porcent omzetgroei

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN