• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Nieuwe Vlaamse coronamaatregelen gaan al woensdag middernacht in’

‘Nieuwe Vlaamse coronamaatregelen gaan al woensdag middernacht in’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

In eerste instantie zouden de nieuwe coronamaatregelen in Vlaanderen pas aankomende vrijdag om 18:00 uur ingaan, zo werd bekend gisteren. Nu wordt gemeld dat de maatregelen woensdag om middernacht al ingaan.

De minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden tweet dit. “Het nieuwe Ministerieel Besluit dat oplijst en actualiseert welke regels voor het hele land gelden, wordt in de vooravond in het Belgische staatsblad gepubliceerd. De maatregelen gaan in om middernacht.” Eerder op de dag werd nog door de Vlaams minister-president Jan Jambon gemeld dat aangegeven dat er nog consensus gezocht werd met meerdere regeringsleiders van het land. Jambon gaf wel aan dat hij het liefst wilde dat de maatregelen zo snel mogelijk in zouden gaan.

Voor de detailhandel betekent dit dat vanaf middernacht nog maar maximaal per twee volwassenen gewinkeld mag worden of met één volwassene en minderjarige kinderen.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Coronavirus
Detailhandel
Retail