Nieuwe flagshipstore Asics in Londen

Het nieuwe vlaggenschip van Asics in Londen is de grootste winkel van het sportmerk ter wereld. Woensdag 2 augustus ging de nieuwe winkel aan Regent Street open en het is de eerste eigen winkel van het merk waar alle vier labels, Asics, Asics Tiger, Onitsuke Tiger en Haglöfs, worden verkocht.

De winkel telt drie verdiepingen en een vloeroppervlak van 840 vierkante meter. Leuke extra is de gratis sap-bar die meer bezoekers moet trekken. Ook is het de eerste winkel waar Asics Motion ID zal worden toegepast: robotschoenen die de houding en druk meten tijdens het lopen. De nieuwe Asics winkel ligt vlakbij metrostation Oxford Circus in de Britse hoofdstad.

De opening in Regent Street is de eerste in een reeks. Asics wil meer vergelijkbare winkels met het volledige merkaanbod gaan openen in grote steden wereldwijd. Het doel is dat de winkelervaring voor consumenten in de eigen Asics- winkels, franchise filialen, e-commerce en bij groothandelsklanten naadloos bij elkaar aansluit. Op deze manier wil Asics het merkimago verstevigen en de omzet opkrikken.

Lees ook het interview met de CEO van Asics: CEO Asics: “Het echte DNA lanceren we nu pas”

Foto: Asics performance collectie via Voice Agency