• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Modehuis Natan opent eerste buitenlandse winkel aan P.C. Hooftstraat

Modehuis Natan opent eerste buitenlandse winkel aan P.C. Hooftstraat

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Belgische modehuis Natan gaat voor het eerst een winkel buiten de landsgrenzen openen. De eerste winkel buiten België wordt gevestigd aan de P.C. Hooftstraat 23 in Amsterdam. Op 23 augustus opent de eerste buitenlandse flagship store zijn deuren.

"Deze begeerde winkelstraat is de ideale locatie voor het Belgisc he modehuis. De stad breidt desbetreffende voetgangerszone uit en het nieuwe deel van de straat wordt door Natan, als vierde winkel, omarmd," laat het modehuis in een persbericht weten. In de nieuwe winkel wordt voor het eerst de 'exclusief handgemaakte Belgische collectie' verkocht, evenals een paar couture-stukken.

"Na de traditionele winkels in België, wordt Natan voorgoed op de internationale markt geïntroduceerd. De typische architectuur, de grootstadallures, maar ook de intieme sfeer van het mooie Amsterdam hebben het modehuis gecharmeerd. Ook in het gekozen pand is de Amsterdamse stijl niet ver te zoeken," licht het modehuis toe. "Natan voelt zich thuis in de nieuwe winkel, onder andere door de gevel van het pand,die doet denken aan het couture moederhuis op de Louizalaan te Brussel of nog door de combinatie van houtsoorten met zeldzame marmers, die tijdens een ingrijpend renovatieproject geplaatst worden. De nieuwe boetiek straalt een intieme couture allure uit en heeft een jaren '50-gevoel, hét hoogtepunt in de geschiedenis van de couture volgens Meneer Vermeulen."

Momenteel is het merk Natan in 25 Nederlandse multibrand stores verkrijgbaar. Daar zijn de Natan Collection en de Natan Edition 5 lijnen te koop. Het Belgische modehuis, onder leiding van Edouard Vermeulen, heeft al winkels in Belgische steden Brussel, Antwerpen, Knokke, Gent en Roeselare.

Modehuis Natan werd vooral bekend door koningin Máxima, die naar verluidt bijna 70 procent van haar garderobe bij het modehuis koopt. Andere Belgische royals weten het modehuis ook te vinden, zo draagt de Belgische koningin Mathilde ook geregeld een ontwerp van Vermeulen. De bruidsjurk van prinses Claire kwam eveneens van Natan.

Beeld: Natan

Natan