Modehandelaars delen masaal filmpjes gericht aan premier Alexander De Croo

De Mode Unie heeft haar leden op de Dag van de Ondernemer gevraagd om een persoonlijk filmpje te maken gericht aan premier Alexander De Croo, zo meldt de organisatie in een persbericht. Op die manier willen modezaken laten zien hoe groot het probleem in de modesector nu is en dat de winkels overal in het land “voor een onmogelijke opdracht staan als de winkels gesloten moeten blijven tot 13 december,” aldus het persbericht.

De oproep van de Mode Unie ontstond nadat Ubbe Descamps, eigenaar van kledingketen Brooklyn, een emotionele boodschap gericht aan premier De Croo publiceerde. Hierin schetste Descamps de problematiek waar de verplicht gesloten modesector voor staat: “een torenhoge stock in de winkel, een hoop vaste kosten en zo goed als geen inkomsten. Om nog maar te zwijgen van al het winkelpersoneel dat nu opnieuw op tijdelijke werkloosheid komt te staan.” Zijn oproep was dan ook duidelijk: laat modewinkels terug openen met winkelen op afspraak op 1 december.

Isolde Delanghe, directeur van de Mode Unie, staat achter het verzoek: “Door modezaken opnieuw te laten openen op 1 december kunnen consumenten een volledige maand gespreid komen winkelen en wordt een volkstoeloop met de daarbij horende gezondheidsrisico’s vermeden. Tevens wordt op die manier de broodnodige ademruimte aan mode handelaars gegeven om hun goederen een volle maand aan normale marge te kunnen verkopen”

De oproep van Mode Unie kreeg een grote weerklank op Facebook en Instagram: modehandelaars, merken leveranciers en agenten lieten massaal van zich horen. Mode Unie liet eerder weten haar heropstart plan graag met bevoegde ministers te bekijken om zo samen tot een oplossing te komen. De Croo heeft nog niet gereageerd op de filmpjes.

Modehandelaars delen masaal filmpjes gericht aan premier Alexander De Croo

Beeld: Unsplash Facebook Mode Unie; De Loftshop, Touch, Werna Fashion, Texandrea, Parmentier - Kortenberg, Yzer Fashion, Outlet shoes for kids Juul & Guust, Heidi van Staeyen, Peter Geeroms, Fashion Club 70, Ubbe Descamps

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN