• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Modebranche hoopvol voor laatste soldenweek door winterweer

Modebranche hoopvol voor laatste soldenweek door winterweer

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Niet iedereen zit te wachten op het winterweer, maar de zelfstandige mode detaillisten zien het wel zitten. Uit een rondvraag door Mode Unie blijkt dat de detaillisten een succesvolle laatste koopweek verwachten door de kou.

“De afgelopen soldenweken waren gemiddeld iets rustiger dan vorig jaar, maar er worden met de aangekondigde winterprik nog heel wat koopjesjagers verwacht,” aldus Isolde delanghe, directeur Mode Unie, in het persbericht. “Hoewel de verkoop op dagen waarop het effectief sneeuwt daalt door de terughoudendheid om zich op gladde wegen te begeven, zien we dat de dagen voor en na de sneeuwval meer winter items over de toonbank gaan.”

Na het eerste soldenweekend werd al aangegeven dat ‘koude dagen nodig’ zijn om de goede start van de koopjesperiode door te zetten. Het goede eerste weekend was namelijk geen zekerheid voor een goede solden, er werd een slag om de arm gehouden omdat ‘een eerste soldenweekend in de kerstvakantie sowieso garant staat voor het nodige succes’, aldus de NSZ tegen de Tijd in het begin van januari.

Aan het begin van de solden hing vijf procent meer voorraad dan normaal in de rekken vanwege het slechte winterseizoen door het warme najaarsweer.

Mode Unie
Solden