• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mode Unie wil extra steunmaatregel: margecompensatie

Retail

Mode Unie wil extra steunmaatregel: margecompensatie

Door Caitlyn Terra

11 jan. 2021

Om de modesector tegemoet te komen, pleit sectorfedaratie Mode Unie voor een extra steunmaatregel. De organisatie wil een margecompensatie, zo blijkt uit een persbericht. Het gaat om een compensatie van 20 procent op het brutomarge.

“De tegemoetkoming die we uitwerkten is duidelijk en transparant en richt zich op de gemiste marge van de verkoop van november, december en januari. Een compensatie van 20 procent op deze brutomarge zal heel wat modewinkels in staat stellen het hoofd boven water te houden en een doorstart te maken voor de toekomst,” aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, in het persbericht.

Niet alleen verkochten modehandelaren in het winterseizoen 28,3 procent minder, ook de wintersolden komt maar moeilijk van de grond. Mode Unie meldt dat de eerste soldenweek 50 procent minder omzet heeft opgeleverd, NSZ meldt tegen VRT dat het gaat om een omzetdaling van 40 procent. Mode Unie meldt dat veel modehandelaren zich genoodzaakt zien personeel te ontslaan of zelfs faillissement aan te vragen als de negatieve verkoop en daaruit vloeiende liquiditeitsproblemen aanblijven.

Image: Gustavo Fring / Pexels

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.