• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mode Unie: versoepeling individueel shoppen heeft positief effect

Mode Unie: versoepeling individueel shoppen heeft positief effect

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Belgen mogen sinds gisteren weer per twee winkelen. De versoepeling van de coronamaatregelen heeft volgens een rondvraag van Mode Unie een positief effect. “We zien dat veilige omstandigheden in de zelfstandige modewinkels vertrouwen geeft aan de shoppers en dat per twee winkelen een grote drempel wegneemt,” aldus de directeur van Mode Unie, Isolde Delanghe, in het persbericht.

De brancheorganisatie meldt dat de gevraagde zelfstandige modewinkeliers een positief effect merkte op maandag in de verkoop. De afgelopen weken kwamen diverse oproepen van brancheorganisaties om de maatregel van individueel shoppen te versoepelen. De solden is dit jaar al later van start gegaan en de maatregel zorgde voor een negatief effect op de verkoop. Met de versoepeling hoopt de sector de laatste week van de solden nog te redden.

“Na de bijzonder moeilijke eerste drie soldenweken verwachten we dat dit het startschot is om de soldenverkoop toch nog wat te kunnen opkrikken in deze laatste week. Er zijn nog zeven soldendagen te gaan om leuke zomeritems aan mooie kortingen te vinden. Modewinkeliers staan enthousiast klaar om hun klanten met raad en service bij te staan. Mode Unie roept in deze laatste soldenweek consumenten dan ook op om hun zelfstandige modehandelaar te steunen en nu meer dan ooit lokaal te kopen. Ondernemers zijn de longen van steden en gemeenten en dragen bij tot het succes van elke lokale gemeenschap,” aldus Delanghe.

Beeld: Unsplash

Coronavirus
Mode Unie
Solden