• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mode Unie stuurt aan op verschuiven wintersolden naar februari

Mode Unie stuurt aan op verschuiven wintersolden naar februari

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Brancheorganisatie Mode Unie roept in een persbericht op de wintersolden te verschuiven van januari naar februari. De brancheorganisatie wil vooral duidelijkheid krijgen omdat de sperperiode anders op 2 december moet starten, één dag na de heropening van de winkels deze week.

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de niet-essentiële winkels deze dinsdag weer mogen heropenen onder de voorwaarde van individueel shoppen. Mode Unie geeft aan dat het noodzakelijk is dat de retail uitsluitsel krijgt over de solden. “Modehandelaars willen weten waar ze staan en hoe ze hun kortingsstrategie moeten plannen,” aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie. “Indien de solden blijven doorgaan op 2 januari, rest modehandelaars nog slechts vier weken om de helft van hun wintervoorraad aan een normale marge zonder korting de deur uit te krijgen. Een onmogelijke taak. Daarom vraagt Mode Unie om de wintersolden een maand uit te stellen, om de huidige stock langer aan normale marges te kunnen verkopen, teneinde een deel van de gemaakte tussentijdse verliezen op te vangen.”, aldus Delanghe.

De zomersolden werd dit jaar al verschoven alhoewel de meningen daarover verdeeld waren. Brancheorganisatie Comeos meldde op basis van een ledenenquête dat het verschuiven van de koopjesperiode een slecht idee is geweest. Daar recht tegenover staan de resultaten van een enquête onder leden van Mode Unie, waarvan 73,2 procent aangeeft dat het verschuiven wél een goed idee was. Mode Unie meldt dan ook dat 72,8 procent van haar leden opnieuw voorstander is voor het verschuiven van de solden, dit keer naar 1 februari.

Afgelopen weekend liet Minister Hilde Crevits nog weten dat de overheid neigt naar een uitstel van de solden, maar dat de knoop nog doorgehakt moet worden.

Mode Unie
Solden