Meer Europese winkels voor New Balance; ook in Amsterdam

Sportmerk New Balance wil het winkelnetwerk in West-Europa gaan uitbreiden. Het Amerikaanse merk heeft al 60 winkels in Europa, maar dit zitten voornamelijk in Turkije en Oost-Europa. Daar komen nu diverse winkels bij, meldt Fashionmag.

De grootste winkel komt op Oxford Street in Londen. Met 1.1000 vierkante meter winkeloppervlakte wordt deze vestiging de grote Europese flagshipstore. Ook komt er ook een winkel in Milaan van 700 vierkante meter; deze gaat open op 8 september.

Voor een winkel in Amsterdam liggen ook plannen, maar om welke locatie het gaat, is nog niet duidelijk. Net als voor de Franse markt wil New Balance een dochteronderneming opzetten in Nederland, waarmee de toegang tot de Nederlandse markt makkelijker wordt. In Frankrijk werkt het sportmerk nu samen met licentiegever Groupe Royer.

New Balance maakt tevens plannen om de Spaanse markt te betreden, en uiteindelijk op het hele Iberisch schiereiland te kunnen verkopen. De ambitie van New Balance is 300 winkels in Europa te openen. Daarvan moeten er 120 eigen winkels zijn, na drie tot vijf jaar. In 2015 rapporteerde de New Balance Group een omzet van 3,72 miljard dollar (3,3 miljard euro).

Beeld: Facebook New Balance

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN