Medewerkers klagen Victoria’s Secret aan

Lingerieketen Victoria’s Secret wordt aangeklaagd door een aantal medewerkers. Ze zouden te lang op ‘stand-by’ moeten staan. Ze willen betere werktijden en een financiële compensatie, meldt Buzzfeed.

Medewerkers die op stand-by staan moeten altijd beschikbaar zijn om opgeroepen te worden, maar kunnen ook afgebeld worden als het bijvoorbeeld minder druk is. De medewerkers klagen dat ze nooit weten hoeveel uur ze moeten werken en dat het onmogelijk is om er een andere baan naast te nemen. Daarnaast moeten ze op stand-by dagen naar het hoofdkantoor bellen, waarbij ze soms lang in de wacht staan en amper op tijd op hun werk kunnen komen. De medewerkers eisen nu een uitbetaling van twee uur bij stand-by dagen en willen eerder uitsluitsel krijgen over hun werktijden.

Volgens Buzzfeed besparen bedrijven tientallen miljoenen euro’s door medewerkers stand-by te houden zonder ze te hoeven uit te betalen. Victoria’s Secret heeft nog niet gereageerd op de kwestie. Het is onbekend wanneer de zaak voorkomt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN