Mango sluit 450 verkooppunten in de Verenigde Staten

Spaanse modeketen Mango sluit begin volgend jaar 450 verkooppunten in de Verenigde Staten, na de beëindiging van een vijfjarige overeenkomst met het Amerikaanse warenhuis JC Penney om haar collecties daar te verkopen. Dat meldt een woordvoerder van de moderetailer.

Mango heeft zelf besloten de aflopende overeenkomst met JC Penney niet te verlengen. De verkooppunten in het warenhuis waren goed voor slechts 0,5 procent van Mango’s totale omzet van 2,017 miljoen euro die het vorig jaar boekte, een stijging van 9,3 procent ten opzichte van 2013. De sluitingen zullen volgens het modebedrijf geen grote gevolgen hebben voor de omzet.

Mango heeft nog zeven eigen winkels in de Verenigde Staten, waaronder in New York en Miami, en is van plan dit aantal uit te breiden in belangrijke Amerikaanse steden. Welke steden dat precies zijn, is nog niet bekend. Daarnaast wordt Mango verkocht bij Amerikaans warenhuis Macy’s.

De moderetailer heeft momenteel verkooppunten in 107 landen wereldwijd. In Nederland heeft het merk 50 verkooppunten in onder andere Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Breda. Mango’s jaarlijkse winst daalde vorig jaar met 11 procent na grote investeringen in een internationaal uitbreidingsplan.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN