• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Maatregelen nachtwinkels eerder dicht, plan voor ‘alleen winkelen’ van de baan

Maatregelen nachtwinkels eerder dicht, plan voor ‘alleen winkelen’ van de baan

Door Natasja Admiraal

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Overlegcomité van de verschillende regeringen heeft 26 november verstrengde maatregelen genomen om het stijgende aantal besmettingen in te dammen. Voor thuiswerken geldt: vier van de vijf dagen ‘telewerken’ is verplicht, waar mogelijk. De versoepeling naar twee terugkeermomenten per week wordt uitgesteld naar 19 december.

Het voorstel om alleen te gaan winkelen, heeft het niet gehaald. Wel moeten nachtwinkels om 23 uur de deuren sluiten. Verder gaat het nachtleven volledig op slot gedurende drie weken, net als grote evenementen binnen. Vanaf maandag mogen alleen nog evenementen waar het publiek een vaste zitplaats heeft doorgaan, op vertoon van de coronapas en met mondmasker. Evenementen buiten kunnen in principe nog wel, maar ook met strenge maatregelen, zoals het vertoon van de coronapas en het dragen van een mondmasker.

Een limiet op het aantal contacten in de privésfeer komt er niet. De campagne om de bevolking een derde prik van het coronavaccin te geven, wordt echter versneld. Ook komen er ‘walk-in’-testcentra, waar iedereen vrij naartoe kan gaan. Belgen die uit een aantal landen uit zuidelijk Afrika terugkeren, moeten verplicht tien dagen in quarantaine. Voor niet-Belgen geldt vanaf vandaag een inreisverbod uit die landen. Zo goed als alle maatregelen gaan zaterdag in en gelden voor minstens drie weken. Op 15 december volgt er een evaluatie.

Beeld: Unsplash

Coronavirus