Het Canadese Lululemon Athletica Inc. moet ruim 300.000 topjes met trekkoord terugtrekken nadat is gebleken dat de elastieke trekkoorden verwondingen kunnen veroorzaken. Dat meldt Reuters.

Het betreft een reeks topjes in diverse stijlen die in de Verenigde Staten en Canada verkocht werden, allemaal met een elastiek koord met metalen uiteinde. Mocht hier per ongeluk aan getrokken worden, kan de draagster in het gezicht of in de ogen geraakt worden. Volgens Lululemon zijn er zeven gevallen van verwonding gemeld.

Het yoga- en sportmodemerk zegt dat de financiële gevolgen van het terugtrekken van het product niet materieel waren, maar dat was de afgelopen twee jaar wel het geval. In 2013 moest het bedrijf een doorzichtige yogabroek terugtrekken, dat ook uitmondde in een pr-nachtmerrie en het vertrek van leden van het management. Aandelen in het bedrijf daalden als gevolg.

In dit geval zegt Lululemon geen materiële impact van de terugtrekking te verwachten. “Onze eerste prioriteit is om te verzekeren dat het product werkt voor onze klanten, en we vinden dat dit de nodige proactieve maatregel is,” aldus het bedrijf in een persbericht.

Aandelen in het bedrijf waren alsnog met 0,3 procent gestegen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN