Na de mode pop-up store van Lidl in Hamburg, opent de supermarktketen opnieuw een tijdelijke winkel, in België. In Brussel wordt van 24 tot en met 26 november de nieuwe skikledingcollectie voorgesteld en te koop aangeboden in een tweedaagse pop-up store.

De winkel wordt net als de mode pop-up store geopend om extra aandacht te vestigen op de skikledingcollectie van Lidl. Vanaf 28 november is de Lidl skikleding bij de supermarkt verkrijgbaar.

In september haalde Lidl de krantenkoppen met de mode pop-up store in Hamburg. Het was vooral de locatie dat de aandacht trok - de tijdelijke winkel zat op de Neue Wall, een van de meest luxueuze winkelstraten in Hamburg waar merken als Louis Vuitton, Gucci, Hermès en Salvatore Ferragamo hun Duitse flagshipstore hebben gevestigd.

In Brussel heeft Lidl eveneens voor een prestigeuze locatie gekozen. De skikledingwinkel komt in de Antoine Dansaertstraat, op nummer 90, waar eerder een Marc Jacobs boetiek was gevestigd. De Antoine Dansaertstraat is de belangrijkste straat in de hippe Dansaertwijk. De plaatsing naast de luxe merken kan wellicht zorgen voor een nieuwe positionering in de markt.

Lidl is niet de enige supermarkt die discount fashion verkoopt. De Duitse discounter Aldi verkoopt mode van Jette Joop, de dochter van modeontwerper Wolfgang Joop. Een van de eerste supermarkten die in kleding stapte was Coop. In 2012 lanceerde Coop in Italië een exclusieve collectie ontworpen door Katharine Hamnett, een pionier van ethische mode.

Lidl is momenteel goed voor meer dan 1 miljard euro omzet met textiel en kleding, waardoor het bedrijf tot de top tien grootste spelers uit de Duitse textielhandel behoort, evenals concurrent Aldi. Het bedrijf is vertegenwoordigd in 27 Europese landen en werkt momenteel aan haar toetreding tot de markt in de Verenigde Staten.

Lidl is met textiel en kleding ook een concurrent voor textieldiscount-giganten Primark en Kik.