• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • John Galliano onthult nieuwe retailconcept

John Galliano onthult nieuwe retailconcept

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Franse modehuis John Galliano onthult vrijdag 23 september een nieuwe winkelconcept, in de Parijse flagshipstore in de wijk Le Marais.

De zaak heeft een zwarte neo-Victoriaanse gevel met spiegelramen en witte luifels. Originele zuilen van het pand zijn bewaard gebleven. De boetiek heeft een witte betonnen vloer en plushen vloerbedekking in de paskamerruimte. Op 130 vierkante meter worden John Galliano's premium lijnen voor dames, heren en kinderen in separate zones tentoongesteld. Ook zijn avondjurken en exclusieve handtassen, schoenen, sieraden, lingerie en zonnebrillen in de zaak verkrijgbaar. Hoeden van Stephen Jones maken eveneens deel uit van het assortiment.

Het nieuwe retailconcept werd ontwikkeld door het modehuis in samenwerking met architect Franklin Azzi - die ook Isabel Marant en Christopher Lemaire tot zijn clientele rekent - en Atelier Franck Durand. Durand ontwikkelde vorig jaar ook een nieuwe beeldidentiteit voor het modehuis, waaronder een nieuwe logo.

Dominique de Longevialle, managing director van John Galliano, laat aan WWD weten dat de Marais winkel is ontworpen om potentiele klanten, waaronder locals en toeristen, de positieve ingeslagen weg van het modehuis, na een controversiële periode en de financiële problemen als gevolg daarvan, te tonen.

De flagshipstore bevindt zich op de hoek van Rue des Archives en Rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie. De winkel is slechts een paar straten verwijderd van de bar waar modeontwerper John Galliano zich vijf jaar geleden in een dronken bui racistisch en antisemitisch uitliet tegenover Parijse toeristen, wat ook leidde tot zijn ontslag bij Dior. Over de keus voor de locatie zegt De Longevialle tegen WWD dat de voordelen opwegen tegen de associaties met het verleden. "Ik hoop dat op een dag de gebeurtenissen worden vergeten. Wat in 2011 is gebeurd is verdrietig, en het zou beter zijn als het niet is gebeurd. Dat gezegd hebbende: het merk John Galliano heeft een eigen leven en we beginnen nu met een schone lei."

Het modehuis lanceert binnenkort ook een nieuwe website. Johngalliano.com is momenteel onder constructie.

Foto's: John Galliano

John Galliano