• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Het corona-nieuws van 23 april

Het corona-nieuws van 23 april

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het belangrijkste COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

Comeos deelt extra maatregelen modewinkels voor heropening

De Belgische modewinkels nemen extra maatregelen om de heropening zo veilig mogelijk te laten verlopen voor de klanten en de medewerkers. Dat zegt Comeos, de federatie voor handel en diensten die de kledingketens vertegenwoordigt in België in een bericht.

1) Er komt handgel aan de ingang van winkels en aan de ingang van pashokjes. Klanten zullen worden verplicht dat te gebruiken.
2) Wat betreft de paskamers voorzien we alternerende openingen en na een pasbeurt worden de pashokjes ontsmet.
3) Kledij uit paskamers wordt niet onmiddellijk in de winkel gehangen. Pas na één dag kan de kledij opnieuw worden uitgehangen.”

Verschillende winkels hebben al aangegeven dat ze daarnaast ook nog extra personeel voorzien om de stroom aan de paskamers in goede banen te leiden, aldus Comeos.

Mode Unie liet gisteren weten dat modewinkels ‘zeker klaar zijn om terug te openen’. “Mode Unie ontwikkelde een totaalpakket aan tools met veiligheidsmaatregelen voor gebruik in de winkel en voor communicatie naar klanten en medewerkers,” aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie in een persbericht.

Zowel Mode Unie als Unizo lieten weten te rekenen op een heropening 4 mei. Ook ondernemersorganisatie NSZ vraagt vanaf 4 mei een gefaseerde heropstart van de economie waarbij de kleinere zaken als eerste open mogen gaan. “De kleinere zaken hebben veel meer controle over de veiligheid in hun zaak, hun winkels zijn veel meer verspreid dan bij de grote ketens en zij hebben de heropstart absoluut nodig om te overleven”, reageerde Christine Mattheeuws gisteravond op de gelekte exit strategie. “Als de gefaseerde heropstart pas op 18 mei start, dan zijn er absoluut extra financiële middelen nodig om te verhinderen dat duizenden zelfstandigen in armoede terechtkomen,” aldus NSZ.

Vrijdag beslist de Belgische Veiligheidsraad op basis van onder meer de GEES-adviezen hoe België de lockdown zal opheffen.

Amsterdam Fashion Week werkt aan september-editie

Amsterdam Fashion Week gaat vooralsnog door. Eigenaar Danie Bles werkt aan de september-editie, zo meldt Het Parool vandaag. De modeweek zal niet het eerste weekend van september plaatsvinden, maar op een latere, nog nader te bepalen, datum in de maand. Bles verklaart tegenover ANP: “We moeten niet op de zaken vooruitlopen, maar denken bijvoorbeeld aan mogelijkheden voor groepen van vijftig die alleen in kleine clubjes naar binnen mogen.” Hoe de modeweek er precies uit zal komen te zien, wordt in juni bekend, aldus de krant.

Coronavirus