Maandag gaat zo’n 98 procent van de modewinkels weer open, zo blijkt uit een rondvraag van brancheorganisatie Mode Unie. Degene die dan nog gesloten blijven doen dit omdat ze normaal gesproken altijd op maandag gesloten zijn. Ondanks de grote heropening van de retail, zijn de verkoopverwachtingen getemperd, zo blijkt uit de rondvraag.

Zo’n 46 procent van de ondervraagden verwacht de helft van de normale weekverkoop te draaien. 48 procent van de handelaren verwacht een omzet van 30 tot 40 procent van de normale weekomzet. Dan blijft nog 6 procent over die denkt meer dan de helft van de normale weekomzet te draaien.

“De voorzichtige verwachting wordt verklaard doordat modewinkeliers denken dat consumenten terughoudend zijn omwille van gezondheidsrisico’s om zich in de winkelstraat en naar de winkel te begeven,” aldus directeur van Mode Unie, Isolde Delanghe. “Zoals Mode Unie eerder aanhaalde, remt ook de negatieve communicatie vanuit de overheid de consumenten af om te komen winkelen. Een gemiste kans om de modesector bij heropening alle kansen te geven om klanten aan te trekken en zo de hoge stockvoorraden de deur uit te krijgen. Uit onze bevraging blijkt dat onze winkeliers, zonder uitzondering, nochtans tot in de puntjes voorbereid zijn om het winkelen in de meest veilige omstandigheden te laten verlopen voor zowel klant, zaakvoerder als personeel.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN