• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hema opent winkel in megawinkelcentrum in Lyon

Hema opent winkel in megawinkelcentrum in Lyon

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Hema opent vandaag een nieuwe winkel in Lyon, in het op twee na grootste winkelcentrum in Europa. De winkel wordt gevestigd in het winkelcentrum La Part-Dieu en heeft een winkeloppervlakte van 162 vierkante meter.

La Part-Dieu is het grootste winkelcentrum van Lyon en Frankrijk, en op basis van bezoekersaantallen het op twee na grootste winkelcentrum van Europa. Saskia Touw, formulemanager bij Hema International, laat in een persbericht weten: ““We zijn als merk razend populair in Frankrijk en we zijn hier dan ook continu op zoek naar plaatsen waar we van meerwaarde kunnen zijn voor de consument. We willen het dagelijkse leven van onze Franse klanten graag leuker en makkelijker maken. Deze winkel sluit perfect aan bij deze filosofie.” De internationale formule van Hema is gebaseerd op verschillende leeftuimtes, zoals studeren, wonen, koken en beauty.

De nieuwe winkel is onderdeel van de internationale expansie, waarbij de warenhuisketen zich focust op Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje. Hema heeft vooral hoge ambities in Spanje. Na de opening van de eerste winkel buiten Madrid in juni rolt het warenhuis een strategisch plan uit om in 3 jaar tijd 40 vestigingen in Spanje te openen.

In december 2015 opende Hema zijn 700e winkel. De warenhuisketen is inmiddels actief in 7 landen.

Beeld: Facebook Hema France

HEMA