‘Handelaren verwachten dat omzet wintersolden kwart lager uitvalt’

De wintersolden gaat vandaag weer van start, twee dagen later dan normaal. De verwachting voor de koopjesperiode is gematigd, zo blijkt uit een rondvraag van brancheorganisatie ModeUnie. De handelaren verwachten dat de omzet van de solden 24,9 lager zal zijn dan de voorgaande wintersolden.

Bijna driekwart van de ondervraagde handelaren geeft aan minder soldenverkoop te verwachten in vergelijking met vorig jaar. 20,1 procent denkt evenveel te zullen verkopen. De startpositie voor de solden verschilt per handelaar. Van de ondervraagde winkeliers geeft 83,4 procent aan minder verkocht te hebben dan tijdens het winterseizoen van 2019. Daarbij is gemiddeld 28,3 procent minder omzet gedraaid dan het vorige winterseizoen, zo blijkt uit de rondvraag. Voor de lingeriesector was er een lichtpuntje. “Lingeriewinkels deden het beduidend beter dan de mode collega’s in de bovenmode. Ze verkochten dit seizoen vooral pyjama’s en loungewear, items die door de lockdown en het vele thuiswerk meer dan ooit in trek zijn. Ook cadeau items deden het in deze sector goed,” aldus Isolde Delanghe, directeur van ModeUnie. In de reis- en lederwaren, bruids- en ceremoniewinkels viel de omzet juist terug.

Door het slechte seizoen, mede door de lockdown in november, hebben de handelaren nog veel voorraad. Gemiddeld ligt de korting van de wintersolden iets hoger dan normaal. In plaats van 30 procent korting om mee te starten, ligt het percentage nu tussen de 35 en 40 procent.

Image: Sara Kurfess / Unsplash

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN